Skorgebo Kennel

Skorgebo Kennel

Bloggen vår

Her skriver vi litt om hva som skjer, både med hunder, jakt og ettersøk.

Nelly på jobb

EttersøkPosted by Anna Hoel Tue, October 15, 2013 12:08:22
Det har sine farer å være ettersøkshund. På jobb i et oppdrag for kommunen søndag kveld med en påkjørt hjortekalv gikk Nelly seg på et elektrisk hestegjerde og fikk et skikkelig støt i nesen. Hun gjorde et voldsomt rundkast og vrælte. Vi roet ned situasjonen så godt vi kunne og tok noen minutters pause. Deretter fortsatt vi å spore. Men hun var tydelig mye mer forsiktig. Siden det vår mørkt avsluttet vi en stund etter og tok opp igjen sporet i dagslys neste dag. Da fulgte hun rolig sporet opp over veien og en liten time i skogen ovenfor. Uten at vi kunne finne tegn på at dyret var kritisk skadd. Dermed avsluttet vi dette søket.
I dag, dagen etterpå ringte en jeger og kunne ikke finne hjorten sin. Han mente det var bom. Det viste seg at han ikke hadde lett på riktig sted, heldigvis for oss. Vi tok med Nelly med håp om et morsomt oppdrag for henne. Og det ble det!
Vi fant raskt blod på skuddplass, og satte på Nelly. Hun var noe avmålt, men i og med det var rikelig med blod giret hun seg raskt opp og sporet sikkert innpå fjordskolla som var død! En ønskeløsning for oss nå etter det ublide møtet med det elektriske gjerdet!